Projenin Adı: "Bir Dilim Ekmek"
Projenin Amacı: Bu proje ile amacımız; Öğrencilerimize ve velilerimize duyarlılık oluşturarak israfın tüketim aşamasında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin insan gıdası olarak değerlendirmesi konularında bilinçlenmelerini sağlamak.
Projenin Hedefleri:
-İsraf konusunda farkındalık yaratmak,
-Ekmek üretim sürecini tanıtmak,
-Tarımın önemini kavratmak,
-Okulumuzda ekip ruhunu geliştirmek,
-Ekmeğin bilinçli tüketimini sağlamak
Projenin Süresi: 01/12/2022 -06/01/2023 Tarihleri Arası
Proje Ekibi: Zinnet Dilmen Anaokulu
Proje Sloganı ve Afişi: Velilerimize uyguladığımız anket sonucunda proje sloganı "İsraf Etme Ekmeğini, Heba Etme Geleceğini" olarak seçilmiştir. Aynı şekilde afiş de uygulanan anketle velilerimiz tarafından belirlenmiştir.
Proje Etkinlikleri:
01/12/2022-02/12/2022 TARİHLERİNDE;
Yapılan anketlerle proje afiş ve sloganı belirlenir.
03/12/2022-16/12/20022 TARİHLERİNDE;
-Buğdayın oluşumu, ekim aşamaları hakkında sunumlar izlenir.
Buğday çimlendirme yapılır, konu ile ilgili sanat etkinlikleri yapılır.
-Tarladan toplanma ve un haline dönüşümü hakkında bilgilendirme yapılır.
Konu ile ilgili sunumlar izlenir. Hikayeler okunur ve sanat etkinlikleri yapılır.
-08/12/2022 tarihinde un fabrikasına inceleme gezisi düzenlenir.
-Ekmek yapım aşamaları hakkında bilgi verilir, sunumlar izlenir.
Ekmek ile ilgili sanat, okuma yazmaya haz. vb. etkinlikler yapılır.
-15/12/2022 Fırına gezi düzenlenerek ekmeğin yapım aşamaları incelenir.
19/12/2022- 23/12/2022 TARİHLERİNDE;
-Her sınıf kendi bünyesinde ekmek yapar;
Minik Tohumlar Sınıfı: Çiçek Ekmek
Penguenler Sınıfı: Cevizli Ekmek
Dahiler Sınıfı: Haşhaşlı Ekmek
Çalışkan Karıncalar Sınıfı: Zeytinli Domatesli Ekmek
Minik Kalpler Sınıfı: Çekirdekli Ekmek
Yıldızlar Sınıfı: Susamlı Ekmek
Gülen Yüzler Sınıfı: Mısır Ekmeği
Yunuslar Sınıfı: Tahıllı Ekmek
26/12/2022 -30/12/2022 TARİHLERİNDE;
-Bayat ekmeklerin yeni tariflere dönüşüm etkinlikleri yapılır.
Minik Tohumlar: Bayat Ekmek Köftesi
Penguenler Sınıfı: Ekmek Mantısı (Papara)
Dahiler Sınıfı: Galeta Unu
Çalışkan Karıncalar Sınıfı: Ekmek Tatlısı
Minik Kalpler Sınıfı: Ekmek Pizzası
Yıldızlar Sınıfı : Yumurtalı Ekmek
Gülen Yüzler Sınıfı: Kıtır Ekmek
Yunuslar Sınıfı: Ekmek Graten
Proje Sonunda; Velilere Bayat ekmekten yapılacak yemeklerin tarifleri içeren kitapçık dağıtılır.
06/01/2023 tarihinde Projenin Agora alışveriş merkezinde sunum yapılır.
Proje Etkinlikleri ile ilgili etkinlik fotoğrafları etkinlik bitimini içeren hafta sonu her sınıf kendi bünyesinde videolarını yapıp okulun sosyal medya hesaplarında paylaşım yapılır.
Proje Görev Dağılımı:
Proje Koordinasyon, malzeme tedarik, işleyiş süreci takip: Ayşegül Seren KARAMAN-Hande MERT SARI
Proje yazım ve planlama: Arzu SEYHAN KURTOĞLU
Proje Tanıtım (Basın, sosyal Medya): Sibel ÖZKAN
Proje Slogan anket oluşturma ve değerlendirme: Melda AYDIN
Proje Afiş anket oluşturma ve değerlendirme: Hanife HAYMANA
Projede yapılacak gezilerin planlanması ve koordinasyonu: Saliha ERBENZER-Melike ODABAŞOĞLU
'Bayat Ekmek Tarif Kitapçığı' hazırlama, çoğaltma ve dağıtım: İlknur ANDURMAN-Figen KIRCI
Projede İşbirlikçi Kurumlar:
- Başer Un Fabrikası Ziyareti: 8 Aralık Perşembe Günü, 4 sabahçı, 4 öğlenci sınıfın katılımıyla gerçekleştirilecektir.
- Santa Ekmek Fırını Gezisi: 15 Aralık Perşembe Günü, 4 sabahçı, 4 öğlenci sınıfın katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Agora Alışveriş Merkezi: 6 Ocak Cuma Günü proje sunumu gerçekleştirilecektir.