T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ERENLER - Zinnet Dilmen Anaokulu

BİR DİLİM EKMEK PROJESİ

12-12-2022Projenin Adı: "Bir Dilim Ekmek"

 

Projenin Amacı: Bu proje ile amacımız; Öğrencilerimize ve velilerimize duyarlılık oluşturarak israfın tüketim aşamasında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin insan gıdası olarak değerlendirmesi konularında bilinçlenmelerini sağlamak.

 

Projenin Hedefleri:

 

-İsraf konusunda farkındalık yaratmak,

 

-Ekmek üretim sürecini tanıtmak,

 

-Tarımın önemini kavratmak,

 

-Okulumuzda ekip ruhunu geliştirmek,

-Ekmeğin bilinçli tüketimini sağlamak

Projenin Süresi: 01/12/2022 -06/01/2023 Tarihleri Arası

Proje Ekibi: Zinnet Dilmen Anaokulu

Proje Sloganı ve Afişi: Velilerimize uyguladığımız anket sonucunda proje sloganı "İsraf Etme Ekmeğini, Heba Etme Geleceğini" olarak seçilmiştir. Aynı şekilde afiş de uygulanan anketle velilerimiz tarafından belirlenmiştir.

Proje Etkinlikleri:

01/12/2022-02/12/2022 TARİHLERİNDE;

 Yapılan anketlerle proje afiş ve sloganı belirlenir.

03/12/2022-16/12/20022 TARİHLERİNDE;

-Buğdayın oluşumu, ekim aşamaları hakkında sunumlar izlenir.

Buğday çimlendirme yapılır, konu ile ilgili sanat etkinlikleri yapılır.

-Tarladan toplanma ve un haline dönüşümü hakkında bilgilendirme yapılır.

Konu ile ilgili sunumlar izlenir. Hikayeler okunur ve sanat etkinlikleri yapılır.

-08/12/2022 tarihinde un fabrikasına inceleme gezisi düzenlenir.

-Ekmek yapım aşamaları hakkında bilgi verilir, sunumlar izlenir.

Ekmek ile ilgili sanat, okuma yazmaya haz. vb. etkinlikler yapılır.

-15/12/2022 Fırına gezi düzenlenerek ekmeğin yapım aşamaları incelenir.

19/12/2022- 23/12/2022 TARİHLERİNDE;

-Her sınıf kendi bünyesinde ekmek yapar;

Minik Tohumlar Sınıfı: Çiçek Ekmek

Penguenler Sınıfı: Cevizli Ekmek

Dahiler Sınıfı: Haşhaşlı Ekmek

Çalışkan Karıncalar Sınıfı: Zeytinli Domatesli Ekmek

Minik Kalpler Sınıfı: Çekirdekli Ekmek

Yıldızlar Sınıfı: Susamlı Ekmek

Gülen Yüzler Sınıfı: Mısır Ekmeği

Yunuslar Sınıfı: Tahıllı Ekmek



26/12/2022 -30/12/2022 TARİHLERİNDE;

-Bayat ekmeklerin yeni tariflere dönüşüm etkinlikleri yapılır.

Minik Tohumlar: Bayat Ekmek Köftesi

Penguenler Sınıfı: Ekmek Mantısı (Papara)

Dahiler Sınıfı: Galeta Unu

Çalışkan Karıncalar Sınıfı: Ekmek Tatlısı

Minik Kalpler Sınıfı: Ekmek Pizzası

Yıldızlar Sınıfı : Yumurtalı Ekmek

Gülen Yüzler Sınıfı: Kıtır Ekmek

Yunuslar Sınıfı: Ekmek Graten

Proje Sonunda; Velilere Bayat ekmekten yapılacak yemeklerin tarifleri içeren kitapçık dağıtılır.

06/01/2023 tarihinde Projenin Agora alışveriş merkezinde sunum yapılır.

Proje Etkinlikleri ile ilgili etkinlik fotoğrafları etkinlik bitimini içeren hafta sonu her sınıf kendi bünyesinde videolarını yapıp okulun sosyal medya hesaplarında paylaşım yapılır.

Proje Görev Dağılımı:

Proje Koordinasyon, malzeme tedarik, işleyiş süreci takip: Ayşegül Seren KARAMAN-Hande MERT SARI

Proje yazım ve planlama: Arzu SEYHAN KURTOĞLU

Proje Tanıtım (Basın, sosyal Medya): Sibel ÖZKAN

Proje Slogan anket oluşturma ve değerlendirme: Melda AYDIN

Proje Afiş anket oluşturma ve değerlendirme: Hanife HAYMANA

Projede yapılacak gezilerin planlanması ve koordinasyonu: Saliha ERBENZER-Melike ODABAŞOĞLU

'Bayat Ekmek Tarif Kitapçığı' hazırlama, çoğaltma ve dağıtım: İlknur ANDURMAN-Figen KIRCI

Projede İşbirlikçi Kurumlar:

-          Başer Un Fabrikası Ziyareti: 8 Aralık Perşembe Günü, 4 sabahçı, 4 öğlenci sınıfın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

-          Santa Ekmek Fırını Gezisi: 15 Aralık Perşembe Günü, 4 sabahçı, 4 öğlenci sınıfın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Agora Alışveriş Merkezi: 6 Ocak Cuma Günü proje sunumu gerçekleştirilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2022 - Güncelleme: 16.01.2024 09:58 - Görüntülenme: 317
  Beğen | 0  kişi beğendi